Menü

Network Ürünleri

Network Ürünleri
Network Ürünleri

Network Ürünleri Nedir?

Bilgisayar ağ altyapısı iş dünyasının belkemiğidir. Tüm cihazlar, uygulamalar, yazılımlar ve çalışmaların çoğu bilgisayar ağı tarafından desteklenir veya bu ağ üzerine kurulur. Bu nedenle, iş bilgisayar ağı için planlama, tasarım, donanım satın alma ve güvenlik, işletmeniz için yüksek bir öncelik olmalıdır.

Bilgisayar ağı oluşturmak için, birkaç şeyin göz önünde bulundurulması gerekir. Bir bilgisayar ağını iş ortamında verimli bir şekilde çalıştırmak, ev veya ev ağı kurmaktan çok farklıdır. İş ağı tasarımı yüksek derecede karmaşıklık ve güvenlik sorunlarına sahiptir. İşletmeler için en iyi ağı oluşturmak işin gereksinimlerine bağlıdır. 

İnternet bağlantısı, ISS'nizden (internet servis sağlayıcısı) gelen bir kablo ile gelir. Bu kablo yönlendiricinize (router) bağlanır. Güvenlik duvarı, kablodan iletilen ve daha sonra bir anahtara (switch) bağlanan trafiği filtreler. Tüm ağ cihazlarınız daha sonra bu anahtara bağlanarak internete erişim kazanır.

 

Network Ürünleri Nasıl Çalışır?

Network ürünleri, kablolar, fiber optikler veya kablosuz sinyaller kullanarak bilgisayarlar, routerlar ve switch gibi düğümleri bağlar. Bu bağlantılar, bir ağdaki cihazların bilgi ve kaynakları iletişim kurmasına ve paylaşmasına olanak tanır.

Network ürünleri, iletişimin nasıl gönderilip alınacağını tanımlayan protokolleri izler. Bu protokoller cihazların iletişim kurmasına izin verir. Ağdaki her aygıt, bir aygıtı benzersiz şekilde tanımlayan ve diğer aygıtların aygıtı tanımasına izin veren bir sayı dizesi olan bir Internet Protokolü veya IP adresi kullanır.

Routerlar, farklı ağlar arasındaki iletişimi kolaylaştıran sanal veya fiziksel cihazlardır. Router’lar, verilerin nihai hedefine ulaşmasının en iyi yolunu belirlemek için bilgileri analiz eder. Switch aygıtları birbirine bağlar ve ağ içindeki düğümden düğüme iletişimi yöneterek ağ üzerinden seyahat eden bilgi paketlerinin nihai hedeflerine ulaşmasını sağlar.

 

Network Ürünlerinin Teknik Özellikleri Nelerdir?

Network ürünleri, veri ve kaynak iletmek, paylaşmak veya paylaşmak amacıyla kablolar (kablolu) veya WiFi (kablosuz) ile bağlanan iki veya daha fazla bilgisayar içerir. Donanım (ör. Routers, switches, access points, ve kablolar) ve yazılım (ör. İşletim sistemleri veya iş uygulamaları) kullanarak bir bilgisayar ağı oluşturulabilir.

Coğrafi konum genellikle bir bilgisayar ağını tanımlar. Örneğin, bir LAN (yerel alan ağı) bir ofis binası gibi tanımlanmış bir fiziksel alandaki bilgisayarları bağlarken WAN (geniş alan ağı) bilgisayarları kıtalar arasında bağlayabilir. İnternet, dünya çapında milyarlarca bilgisayarı birbirine bağlayan bir WAN örneğidir.

Bir bilgisayar ağını iletişim kurmak için kullandığı protokoller, bileşenlerinin fiziksel düzenlemesi, trafiği nasıl kontrol ettiği ve amacına göre tanımlayabilirsiniz.

Bir bilgisayar ağının ana donanım bileşenleri (network ürünleri) şu şekildedir:

  • MODEM

Modem, ağınızın, bilgisayarınızın ve diğer cihazların internete bağlanmasına yardımcı olan bir donanım bileşenidir. Bu aygıt bilgisayarın anladığı dijital verileri kablo üzerinden iletilen analog verilere dönüştürür. 

Genellikle gördüğünüz modemler, interneti hibrit fiber-koaksiyel kablolar üzerinden iletmek için kullanılan DOCSIS'i (Veri Üzerinden Kablo Servis Arabirim Spesifikasyonu) destekleyen kablo modemlerdir. Bu şekilde aynı kablo üzerinden TV, kablolu internet, dijital telefon hattı alabilirsiniz.

Fiber optik bağlantıların artan kullanımı ile modemler artık pek kullanılmamaktadır. Fiber optik kablolar daha uzun mesafelerde daha yüksek bant genişliği iletebilir. Ofisinizde yüksek bir veri aktarım hızına ihtiyacınız olduğundan, fiber optik bağlantı kullanmanız daha olasıdır. Bu durumda, modeminizin ağınızın bir parçası olması gerekmez.

  • ROUTER

Router (yönlendirici), ağ donanımınızın veri paketlerini ağlar arasında aktaran bileşenidir. Basit bir ifadeyle, verileri internet kablosundan cihazınıza aktarır.

Basit bir ağ bağlantısında, internet kablosu yönlendiricinize (Router ) bağlanır ve internetten bilgi alıp göndermesine olanak tanır. Ofis ağınızdaki diğer cihazlar, aralarında bir Ethernet anahtarı kullanarak yönlendiriciye bağlanır ve bu nedenle internete erişir.

Çoğu ISS (İnternet Servis Sağlayıcıları), bir abonelik satın aldığınızda size genellikle ücretsiz bir yönlendirici sağlar. Ancak, bu yönlendiriciler kullanımınız için en iyisi değildir. Ağınıza bağlı cihaz sayısı ihtiyacınız olan yönlendiriciyi belirlemek için ideal fikir verebilir:

  • Masaüstü
  • Dizüstü
  • Tabletler
  • Akıllı telefonlar
  • Ağ Yazıcıları
  • VoIP telefon sistemi
  • Konferans odası ekipmanları
  • POS sistemleri
  • IP Kameralar
  • Konuk Cihazları

Ağınıza bağlı toplam cihaz sayısı 20 veya daha fazlaysa, tüketici sınıfı veya ev yönlendiricileri yalnızca sınırlı sayıda cihazı işleyebileceğinden ticari veya işletme sınıfı Wi-Fi ekipmanına yatırım yapmalısınız.

  • FİREWALL

Güvenlik duvarı, bilgisayar ağınız için bir güvenlik sistemidir. Sizin belirlediğiniz güvenlik kurallarına göre gelen ve giden ağ trafiğini izler ve denetler. Başka bir deyişle, güvenlik duvarı, dahili ağınız ile internet gibi harici ağ arasındaki, iş ağınızı yetkisiz harici erişimden koruyan bir filtredir.

Bilgisayarlar dahili bir yazılım güvenlik duvarıyla birlikte gelse de, işiniz bu tek güvenlik ağıyla güvenli değildir. Ağ altyapısı aygıtları siber saldırganlar için tipik hedeflerdir ve özel bir güvenlik duvarı olmadan ağınız ve tüm bağlı aygıtlar bilgisayar korsanlarına karşı savunmasızdır.

Özel bir donanım güvenlik duvarı, ağınıza çok ihtiyaç duyulan ek bir koruma katmanı sağlar. Donanım güvenlik duvarı VPN, Uzaktan Erişim ve Gelişmiş Web filtreleme gibi gelişmiş özelliklerle birlikte gelir. Bir yönlendiriciye benzerdir, çünkü sınırlı sayıda kullanıcıyı işleyebilir. Bu nedenle, gelecekteki büyüme için yeterli kapasiteye sahip bir güvenlik duvarı aldığınızdan emin olun. 

Ticari sınıf bir yönlendirici genellikle dahili güvenlik duvarı özelliklerine sahiptir, bu nedenle ayrı bir güvenlik duvarı donanımı satın almanız gerekmeyebilir.

  • SWITCH

Swıtch, ofis ağınızın önemli bir temel öğesidir. Ağdaki diğer cihazların iletişim kurmasına ve bilgi paylaşmasına izin veren bir ağ cihazıdır. Ağınızda PC'ler, yazıcılar, NAS (ağa bağlı depolama) cihazları, sunucular, VoIP (İnternet Protokolü üzerinden Ses) vb. olacaktır ve swıtch’ler bu cihazları ağınıza bağlar. Evinizde bir Swıtch görmezsiniz, çünkü kullandığınız kablosuz yönlendirici, bir erişim noktası ve bir Swıtch birleşimidir

  • Bağlantı Kablosu, Alt Yapı ve Lan Kablosu

Temeldeki sağlam bir kablolu ağ, hızlı bir kablosuz ağ sağlamak için uzun bir yol kat eder. Kablolarınız, WiFi ağınızın durgun olacağı erişim noktalarınıza yeterli bant genişliği sağlamaktan sorumludur. Bu nedenle, LAN kablo bağlantılarınız için CAT6 gibi son kablo standartlarını kullanmak iyi bir yatırım olacaktır. Bu aynı zamanda yazıcılar, IP kameralar, vb. gibi belirli aygıtları kablolu ağa bağlamanızı ve böylece spektrumu dizüstü bilgisayarlar ve mobil aygıtlar gibi kablosuz bağımlı aygıtlardan kurtarmanızı sağlar.

  • Ağ Yönetim Yazılımları

Ağ yönetim yazılımları, kullanıma hazır ağın izlemesi sağlar. Kurulumun ardından, hemen ilk izleme sonuçlarını görüntüler ve mevcut tüm ağ cihazlarını algılamak için Otomatik Bulma özelliğini etkinleştirir.

Ağ yönetim yazılımları, yönetilen swıtch’ler, yönlendiriciler ve güvenlik duvarları dahil olmak üzere (neredeyse) tüm SNMP uyumlu cihazlarla çalışır. Ağ yönetim yazılımları kullanıldığında, ağ cihazlarının kullanılabilirliği ve etkinliği izlenebilir. Gerçek zamanlı veriler toplar ve ağınızdaki tüm cihazları izlemeyi ve yönetmeyi kolaylaştırır. Ağ cihazlarınızın SNMP tuzaklarını ve Syslog mesajlarını tek bir merkezi konumdan toplar ve analiz eder.

Ağ yönetim yazılımları, LAN'daki tüm aygıtları ve sunucuları izler. PRTG, ağ mimarinizin her yönünü dikkate alan hepsi bir arada bir çözümdür. Bu nedenle, hatalar BT altyapınızın diğer bölümlerinde ortaya çıktıklarında da algılanabilir. Şirketler ağ cihazlarını proaktif bir şekilde yöneterek iş kesintilerini asgariye indirebilir ve çalışanlarının mutlu olmasını sağlayabilirler.

  • Wireless Access Points (Kablosuz Erişim Noktaları)

Kablosuz erişim noktaları, sabit veri ağlarına (LAN, telefon, kablo, güç kaynağı, vb.) sahip kablosuz iletişim cihazlarının birbirine bağlanmasını sağlar. Kablosuz erişim noktalarına örnek olarak dizüstü bilgisayarlar ve mobil uç aygıtların yanı sıra masaüstü bilgisayarlar, yazıcılar ve kablosuz adaptörlü projektörler verilebilir. Kablosuz erişim noktaları, ağ kapsama alanının (ve dolayısıyla ağ erişiminin) mümkün olduğunca yaygın olmasını sağlar.

 

Network Ürünlerinin Kullanım Alanı Nedir?

Network ürünleri, küçük işletmeler veya büyük işletmeler, ofisler, bina, kampüsler, bireysel veya dağıtılmış konumlar ve tek veya birden çok sunucu odası için bir zorunluluktur. Aynı şey daha küçük şirketlerin ağları için de geçerlidir. Network ürünleri, şirketlerin, bir büyüme döneminden sonra, ağ mimarilerini ve cihaz yapılandırmalarını geliştirmek için sıfırdan başlamak zorunda kalmamalarını sağlar.

Küçük şirketler veya yeni başlayan şirketler için, kompakt bir sunucu rafı, yönlendiriciler (router), anahtarlar (Swıtch), kablolar, iş istasyonları, yazıcılar ve VoIP telefonları içeren basit bir kurulum genellikle yeterlidir. Kablosuz erişim noktaları ve tekrarlayıcılar yönlendiricilere ve anahtarlara eklendiğinde, LAN ve WLAN ağları artık yeterli değildir.

Daha sonra kapsamlı WAN ağları için VPN'ler geliyor. Bir sunucu odası genellikle KOBİ'ler için yeterlidir, daha büyük şirketler ise dünyanın çeşitli yerlerindeki şehirlerde ve ülkelerde bu tür odalara ve çalışma alanlarına ihtiyaç duyacaktır.

    Sunduğumuz Ürün ve Hizmetler

Detaylı Bilgi ve Fiyat Teklifi İçin Sizi Arayalım