Acil anons amfileri, kullanıcının yangın algılama sonrasında bina sakinlerine önceden kaydedilmiş mesajlar vermesini sağlayan hepsi bir arada, duvara monte sesli alarm sistemidir. Ayrıca amfiler, itfaiye servisinden veya yönetimden gelen canlı sesli mesajlarla da desteklenebilir. İletilen mesajlar, tüm bina sakinlerinin güvenli ve hızlı bir şekilde tahliye edilmesini sağlarken, merdiven ve koridorlardaki akışı kontrol etmede yardımcı olur.
Acil anons amfileri, entegre bir genel anons ve acil durum yayın sistemidir. Sistemde merkezi rol oynayan acil anons sistemi amplifikatörüdür. Amplifikatörün uzatma amplifikatörleri ile birlikte kullanılması, büyük uygulamalar için daha büyük sistemlerin oluşturulmasına izin verir.
Uyarıların etkili olabilmesi için duyurular sesli olmalıdır. Uygun ses seviyesinde (ortam gürültüsü seviyesinden yaklaşık 15 dB daha yüksek) ve frekans aralığında (ünsüz ve sesli harfleri ayırt eden yaklaşık 200 ila 7 kHz bant genişliği) duyuruların net bir şekilde duyulabilmesini sağlar. İyi bir sistem tasarlamanın ana hususları net ses, doğru işlevler, kurulum ve bakım kolaylığı, dayanıklılık ve güvenilirlik ve gelecekteki genişleme ve değişiklikler için esnekliktir.
Duyuruların amacı, belirli yerlerde ihtiyaç duyulan bilgi ve mesajları hızlı ve doğru bir şekilde iletmektir. Fabrikalar gibi büyük tesisler, her biri gerekli duyurulara ihtiyaç duyan fonksiyonel alanlara ayrılmıştır. Birden fazla alanda farklı anonsların aynı anda yapılması için, acil anons amfileri, her alan için ayrı bir hoparlör bölgesi ve yayın bölgesi seçimine izin veren mikrofonlar dahil olmak üzere ses giriş ve çıkışlarının bir matris fonksiyonuna ihtiyaç duyar. Mimari, tasarım, aydınlatma ve mekan gibi, arka plan müziği (BGM), tesisin özel ihtiyaçlarına uygun rahat bir atmosfer oluşturmak için kullanılır. Fabrikalarda ve ofislerde fon müziği ile verimlilik artırılabilir. Acil anons amfileri, ayrıca önemli anonslara ve acil durum mesajlarına öncelik vermek için otomatik olarak ses seviyesini azaltmaktadır.
İnsan yaşamı her durumda en önemli konudur. Bu nedenle, risk yönetimi ve güvenlik kontrolü yöntemi dikkate alınmalı ve sağlanmalıdır. Güvenlik sistemli tesisler insanlara güvenlik hissi verir. Bu acil anons sistemi bir felakette konfor sağlar ve can ve mal kaybını azaltır. Yangın gibi bir felaket durumunda, ses sistemi acil tahliye için talimatlar verecektir. Böyle bir acil durum bildirimi, diğer duyuruları kesmeli ve duyulacak kadar yüksek bir ses seviyesinde verilmelidir. İyi bir acil anons sistemi çeşitli olasılıklar altında etkin bir şekilde çalışır. Devreler arızaya karşı korunur, sistem her zaman otomatik olarak izlenir ve yedekleme fonksiyonları mevcuttur. Felaketlere genellikle elektrik kesintileri eşlik ettiğinden, sistem piller gibi acil durum güç kaynakları ile çalıştırılabilir.
Acil anons amfileri, performansı düşürmeden veya çıkış gücünü azaltmadan şebeke gücü kaybında AC Güç ve 24 VDC arasında benzersiz güvenilirlik ve kesintisiz geçiş sağlar. En katı güvenlik yönetmeliklerine uygun olarak ses performansı ile sesli tahliye, kamuya açık duyurular ve arka plan müziği (BGM) için özel olarak tasarlanmıştır.
Amplifikatör, daha yüksek verimlilik, daha fazla güvenilirlik, gelişmiş performans ve daha düşük işletme maliyeti gibi avantajlar sağlarlar. Anahtarlama modu çalışması, yüksek voltajlı güç cihazlarıyla birlikte, bazı amplifikatörler tarafından 100V dağıtılmış hoparlör hatlarını çalıştırmak için kullanılan ağır, maliyetli, hacimli transformatörlerin ortadan kaldırılmasını mümkün kılar.
Amplifikatör, aşırı akım ve aşırı sıcaklık koşullarını önlemek için dahili olarak izlenir ve sınırlandırılır, ayrıca amplifikatörleri hoparlör hatlarındaki kısa devrelerden kaynaklanan zararlardan korur. 100V değişken doğrudan çıkışlar sadece ağırlıktan daha fazlasını azaltır. Şebeke gücüne ek olarak, otomatik olarak 24V pil gücüne geçecek güç kaybı durumunda, çıkış gücü kaybı olmadan 24VDC güç girişi sağlar.
Amplifikatörler, farklı çıkış gücü değerleri, giriş türleri veya ilgili ses kontrolleri sağlayan amaçlarına bağlı olarak farklılık gösterir. Örneğin, stereo amplifikatörler, müzik aletleri ve otomobiller veya genel seslendirme amplifikatörleri bulunur. İşte amfilerde bulunması gereken özellikler:
Güç çıkışı kabaca sesi ne kadar yükseltecebileceğidir. Hoparlörler veya oda ne kadar büyük olursa, genellikle o kadar fazla güç gerekir. Ancak, muhtemelen beklenen kadar güce ihtiyaç yoktur. Genellikle, 10W dinleme için yeterli olurken parti için 100W’ye ihtiyaç vardır.
Toplam Harmonik Bozulma + Gürültü (THD + N), amplifikatörün ses çıkışı üzerinde ne kadar etkisi olduğunun bir ölçüsüdür. Daha fazla bozulma genellikle seste daha fazla renklenme anlamına gelir. Bu rakam ne kadar düşük olursa, amplifikatörün çıkışı orijinal kayda o kadar yakın olacaktır.
Sessiz bir odada, kırsal alanda, koşuşturmadan uzak durursanız, daha önce hiç fark etmediğiniz sesler fark edebilirsiniz. Bir radyatörün veya yakındaki bir yolda seyahat eden arabaların uğultusu her zaman bulunur ancak bunların hiçbiri belirgin değildir. Bu durum bir amplifikatör içinde geçerlidir, her zaman içeride dolaşan elektronlardan çok az miktarda gürültü bulunur. Amaç, bu arka plan gürültüsünü fark edilmez hale getirmektir, bu da daha fazla müzik ve daha az gürültü duyduğunuz anlamına gelir. Bunun ölçüsü sinyal-gürültü oranıdır.
Sol Sol, Sağ Sağ ve Çapraz Konuşma, sağ çıkışla ne kadar istenmeyen sol sinyalin karıştırıldığının bir ölçüsüdür. Bir kutu olan amplifikatörler, kanal başına birer ayrı kutu olmak için ellerinden geleni yaparlar. Böylece, ses hoparlörlere ulaştığında sinyaller ayrılabilir, konuşmacının sahnenin biraz solunda ve sağında durduğunu söyleyebilirsiniz. Ne kadar çok karışma olursa, stereo ayrımı etkilendikçe enstrümanların konumlarını seçmek o kadar zor olur. Çapraz konuşmada, eksi işaretini takip eden sayı ne kadar büyük olursa stereo ayırma o kadar büyük olur.
İPod'lar için 3,5 mm, pikaplar için Phono ve dizüstü bilgisayarlar ve ev sineması bilgisayarları için USB gibi farklı bağlantı türlerini kapsayacak girişler bulunmaktadır. Her girişin ayrı bir avantajı vardır ve birkaç seçenek olduğunda, en iyi ses kalitesi sağlamada kolaylık olur.
Büyük ulaşım terminalleri, ibadethaneler, kamu binaları, ofis binaları, okullar ve alışveriş merkezleri ve akla gelebilecek tüm kalabalık alanlarda kullanılmaktadır.