Menü

Kapı Kontrol Üniteleri

Kapı Kontrol Üniteleri
Kapı Kontrol Üniteleri

Kapı Kontrol Üniteleri Nedir?

Kapı kontrol sistemleri; kontrol edilmek istenen kapıların ya da geçiş noktalarının, parmak izi okuyucu ya da kart okuyucu terminaller vasıtası ile geçiş yapmak amacı ile açılmasını ya da geçiş yetkisi olmayan kart sahiplerine açılmamasını kontrol eden sistemler bütünüdür.

Bu sistemler işletmelerde istenilen alana kurulumu yapılan kart okuyucu ya da parmak izi okuyucu terminaller ile geçiş noktalarındaki giriş çıkış izinlerini yetkilendiren ve takip eden sistemlerdir.

Kapı kontrol sistemleri; bir ağ üzerinden kontrol edilmek üzere tasarlanmış olan elektronik sistemlerdir ve bu sistemlerin bir ağa erişmeleri gerekmektedir.  Kapı kontrol mekanizması bir kişinin binaya girmesini doğrular ve girişini yetkilendirir. Bu sayede güvenli geçişler sağlanmış olur.

Bilgisayar tabanlı elektronik kapı kontrol sistemleri bilgi güvenliği yetenekleri ile fiziksel güvenlik ihtiyaçlarını kolaylıkla ve hızlı bir şekilde karşılamaktadır. Otomatik kapı kontrol kart, yana kayar kapı kontrol kartı, kodlar ya da anahtar kartların kullanılmasıyla sistem giren kişilerin hareketlerini izlerken yetkili olan personele hızlı ve kolay erişim sağlama yeteneğine sahiptir.

Günümüzde teknolojinin hızla ilerlemesi ile bu sistemler yalnızca güvenli alanlara erişimi kısıtlama yeteneğini değil, aynı zamanda varlıkları ve verileri daha iyi korumak için elektronik yollar ile bu erişimi izleme ve yönetme yeteneğini hızla arttırmıştır.

 

Kapı Kontrol Üniteleri Nasıl Çalışır?

Kapı kontrol sistemleri;  kapı kilitlerini açmak için elektronik anahtarlar (etiket, kart) kullanan elektronik sistemlerdir.  Giriş yapacak olan kullanıcı tarafından anahtarlıklarında taşınabilen etiket, bir kapının bitişiğinde bulunan okuyucuya okutulur ve kodlanmış radyo dalgalarını kullanarak bu okuyucu ile iletişim kurar.

Okuyucu ve etiket arasında herhangi bir temasa gerek yoktur. Etiket, okuyucu tarafından tanındığında elektrikle yönetilen kapı kilidini serbest bırakmak için bir sinyal iletilir ve kapı otomatik olarak açılır.

Her etiket, plastikle kaplanmış bir elektronik çipte depolanan benzersiz bir numaraya sahiptir. Etikette herhangi bir güç kaynağı(pil) bulunmamaktadır. Okuyucu temel olarak bir kontrol ünitesine sabit bağlanmış bir antendir. Kapıdaki okuyucuya kontrol ünitesi üzerinden güç verilmektedir. Ayrıca okuyucu anteni ile radyo dalgaları yaymaktadır.

Okunan etiketlerde okuyucudan çıkan radyo dalgalarını alan bir anten bulunmaktadır. Etiket vericinin yaklaşık 75mm’si içindeyken, iletilen radyo dalgaları içinde bulunan güç, etiketin içindeki çipte küçük bir akım oluşturmak için yeterlidir. Bu akım, şifrelenmiş benzersiz bir kimlik numarasını okuyucuya geri göndermek için programlanmış çipi açar ve çalıştırır.

Okuyucu bu benzersiz olan numarayı dijital bir kod çözücü, bellek ve bir IC (Entegre Devre) içeren kontrolöre geri gönderir.  IC işlemi kontrol eder ve okuyucunun gönderdiği bilgilerle ne yapılacağına karar verir.

Denetleyici, kimlik numarasını yöneticinin sisteme önceden yüklediği kayıtlı etiket numaralarıyla karşılaştırır. Alınan kimlik numarası kapı kontrol ünitesinde saklanmışsa ve o anda kapıya erişim yetkisi verilmişse, IC kapının kilidini açmak için elektrik sinyali gönderecek şekilde programlanmıştır. Kontrol ünitesi tarafından gönderilen sinyal, elektrikli kapı kilidini çalıştırır ve etiket sahibi tarafından kapının açılmasını sağlar.

 

Kapı Kontrol Ünitelerinin Kullanım Alanı Nedir?

Kapı kontrol sistemleri, günümüzde iş ve özel hayatımızda sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Güvenliğin sağlanması için öncelikli olan güvenlik önlemlerinin başında gelen kapı kontrol sistemlerini sizlerde tercih ederek güvenlik seviyenizi üst düzeye çıkartabilirsiniz. Ayrıca firmanızda kullanacağınız kapı kontrol sistemleri ile giriş çıkış yapan müşteri sayısını ve geçiş kontrolünü kolayca sağlayabilirsiniz.

Bu sistemler son yıllarda teknolojinin gelişmesi ile de ihtiyaç duyulan her alana ve noktaya dahil edilebilen sistemlerdir. Kapı kontrol sistemlerinin yoğun olarak kullanıldığı alanlar aşağıda olduğu gibidir.

  • Alışveriş Merkezleri
  • Hastaneler
  • Devlet Daireleri
  • Hastaneleri
  • Holdingler
  • Hapishaneler
  • Tren İstasyonları
  • Plazalar
  • Okullar
  • Spor Salonları
  • Askeri Tesisler
  • Büyük ve Küçük Çaplı İşletmeler
  • Sınır Güvenliği
  • Emniyet Güçleri Birimleri

 

    Sunduğumuz Ürün ve Hizmetler

Detaylı Bilgi ve Fiyat Teklifi İçin Sizi Arayalım