Avuç İçi damar İzi tanıma sistemi, insanların avuçlarındaki benzersiz damar modellerine dayanan biyometrik bir kimlik doğrulama yöntemidir. Avuç İçi damar İzi tanıma sistemi, diğer birçok biyometrik teknoloji gibi, bir hedefin görüntüsünü yakalar, görüntü verilerini alır ve işler ve bu kişi için saklanan bir kayıtla karşılaştırır.
Avuç içi damarı tarama sistemleri, örneğin parmak damarı ID'si gibi, yakın kızılötesi ışınların kullanımına ve damarlardaki hemoglobinin bunlara tepki verme şekline dayanan bir teknoloji kullanır. Kanın hemoglobini akciğerlerde oksijenlenir ve arterler vücuttaki dokulara oksijen vermek için oksijenli kanı taşır. Damarlar oksijensiz kanı kalbe geri taşır.
Avuç içi tarayıcı, avuç içi damarlardan akan deoksidize hemoglobin tarafından emilen yakın kızılötesi ışıkla aydınlatır. Oksijeni giderilmiş hemoglobin, daha fazla ışığı emerek damarların ışığı geri yansıtma yeteneğini azaltır ve sistemin kamera tarafından görüntü olarak yakalanan siyah bir desen olarak görünmelerine neden olur. Bu görüntü için ham veriler işlenir ve söz konusu kişi için saklanan bir kayıtla karşılaştırılır.
Vasküler eşleme sistemleri, her bir kişide, parmak izleri ve avuç içi baskılarının desenlerinden daha belirgin bir şekilde farklılık gösteren damar modellerinin benzersizliğine dayanır. Damarlar cildin yüzeyinin altında bulunduğundan ve ayrıca taramalar canlı insanlardan akan kana dayandığından, avuç içi damar taramaları taklit etmek neredeyse imkansızdır. Sistemler tipik olarak temassızdır, bu da onları dokunmatik tabanlı sistemlerden daha hijyenik hale getirir. Bu düşünce özellikle sağlık ortamları ve süpermarketler gibi yoğun trafikli yerler için önemlidir. Palm tarayıcılar ayrıca yüz tanıma gibi bazı biyometrik teknolojilerden daha fazla bireysel mahremiyete karşı daha koruyucudur, çünkü bir numune genellikle kişinin bilgisi veya rızası olmadan yakalanamaz. Bu kurala bir istisna,
Palmiye tanıma, miras biyometrik kimlik doğrulama faktörünün güçlü bir formu olarak kabul edilir ve şu anda çevrimiçi ve yerinde kimlik doğrulama, otomobil güvenliği, çalışanların zamanı ve katılım takibi, bilgisayar ve ağ kimlik doğrulaması dahil olmak üzere artan sayıda kullanıcı tanımlama ve kimlik doğrulama uygulaması için kullanılmaktadır veya dikkate alınmaktadır. , sağlık hizmeti tanımlama, son nokta güvenliği ve ATM makineleri.
Avuç içi damar izi tanıma sistemi, merkezi bir veritabanı ve üstün bir eşleştirme algoritması ile donatılmış bir yazılımdır. Merkezi sisteme gönderilen biyometrik profilleri depolar ve tüm tarayıcılarından ve iş istasyonlarından gelen sorgulama taleplerini yönetir.
Avuç içi damar izi tanıma sistemi baskıları sayısallaştırır ve işler ve ayrıntıları vurgular. Standart parmak izi tanıma sistemleri yalnızca bir parçada “minutiae” olarak bilinen benzersiz işaretleri işaretler. Aksine, avuç içi damar izi tanıma sistemi ilk önce taranmış baskıdan bir iskelet çıkarır ve baskının özelliklerini bağlam içine koyar. Bu bağlamsallaştırma denir; “Parmak izi eşleme”. Parmak izi eşleme ile, iki “minutiae” noktası arasındaki mesafe, aralarında dermal papilla sayılarak sistem tarafından otomatik olarak belirlenir. Bu şekilde, uzmanlar kalıpların eşleşip eşleşmediğini anında görebilir ve aksi halde saatler sürebilecek bir analiz birkaç dakika içinde tamamlanabilir. Avuç içi damar izi tanıma sistemi, uzmanların kararlarını etkileyecek ve zaman kazandıracak noktalara odaklanmalarına yardımcı olur.
Avuç içi damar izi tanıma sistemi veritabanı, sistemde kayıtlı her konunun tokat izlenimini ve rulo baskılarını saklar. Bu baskılara farklı Papilon ekipmanı tarafından kaydedilen demografik veriler ve yüz görüntüsü ekler ve “tenprint kartlar” olarak bilinen dosyalar oluşturur. Tenprint kartlar, her bir birey için eksiksiz ve bağlamsallaştırılmış bir referans seti sunar. Bilinen ya da normalde kayıtlı kişilerin baskıları OP (tenprint) veri setinde, bilinmeyen kişilere ait ve suç mahallinden toplanan baskılar OY (suç mahalli) veri setinde tutulur. APFIS, sistem içinde bir baskı yaparken her iki veri setinde de baskı talep eder. Bilinen bir kişinin baskısı bir suç mahalli baskıyla eşleşiyorsa, şüphelinin tanımlandığı anlamına gelir. Birden fazla suç mahalli baskı eşleşirse, bu iki vaka arasında bir bağlantı noktası sağlar ve vakalar paralel olarak araştırılabilir veya birleştirilebilir. Bilinen bir kişinin baskısının bilinen başka bir baskıyla eşleştiği durumlarda kimlik sahtekarlığı ve belge sahteciliği gibi suçlar tespit edilebilir ve uygun şekilde cezalandırılabilir.
APFIS, on baskıdan on baskıya kadar sorgular için olağanüstü% 99,9 doğruluk oranına sahiptir. Bu, yüksek bilimsel gerçeğin standartlarına göre değerlendirildiğinde APFIS'i gerçekten güvenilir bir sistem haline getirir. Ayrıca, APFIS'in istisnai doğruluk oranı, en iyi sonuçları almak için hızdan ödün vermenizi gerektirmez. APFIS'e gönderilen bir baskı, seksen milyon kayıt arasında dakikalar içinde sorgulanabilir. Bu işlem standart parmak izi tanıma sistemleriyle saatler hatta günler alır.
Genel biyometrik tanımlama sistemleri, sorgu geri dönüş süresini kısaltmak için baskıyı hızlandırır. Böylece, bir inçlik “sorgu baskısı” dışında kalan özellikler karşılaştırmalar dışında tutulur. Bu, sistemin hızına göre minimum avantaj sağlasa da, uyumsuzluk riskini beraberinde getirir. APFIS baskıları tamamen kırpmadan sorgular ve bunu yaparken hızdan ödün vermez.
APFIS, büyük miktarda baskıyı depolamak için harici bulut sistemleri veya üçüncü taraf veritabanları kullanmaz. Bunun yerine, baskılar APFIS için özel olarak tasarlanmış dosya tabanlı bir depolama sisteminde saklanır. Dosya tabanlı sistem APFIS'te depolanan verileri kötü amaçlı yazılımlara ve aksaklıklara karşı korur. Bir dosyayı etkileyen bir aksaklık veya kötü amaçlı yazılım diğerlerine yayılamadı. Bu, yığın veri kaybı veya hırsızlığı gibi yıkıcı senaryoları önler. Bir bireyi yeniden kaydettirmek çok daha ucuzdur ve çok az çaba gerektirir, APFIS'i düşük maliyetli bir sistem haline getirir.
Piyasadaki standart parmak izi tanıma sistemleri baskının bir görüntüsünü saklar. Bu, vatandaşların biyometrik verilerini siber saldırılara, verilere ve hatta kimlik hırsızlığına karşı savunmasız hale getirir. Papillon kişilerin mahremiyetine saygı duyar ve taramayı dijital bir koda dönüştürür. Bir baskı tanımlama veya doğrulama amacıyla çalıştırıldığında, aynı dijital kod diğer sayısallaştırılmış baskı verilerine karşı çalıştırılır. Veri güvenliği konusundaki tutumunu sağlamlaştırmak için Papilon, sayısallaştırılmış parmak izi verilerini kendi biçiminde depolar. Bu şekilde, veriler yetkisiz kişiler tarafından dışa aktarılırsa dosyalar açılamaz.
Baskıların sayısallaştırılması ve sıkıştırılması Papilon tarayıcılar ve iş istasyonları tarafından yapılır. Böylece, dosyalar en yüksek hız, dosya güvenliği ve doğruluk sağlayan ideal biçimde sorgulanmak üzere APFIS'e ulaşır.
Bilinen kişilerin baskıları doğrudan soruşturma için gönderilirken, olay yeri baskıları önce restorasyon ve tazminat için bir kodlama modülüne gönderilir. Suç mahallinden toplanan baskılar, zamanın ve parmak izi çıkarma bandının etkileri nedeniyle deforme olabilir, bozulabilir veya soluklaşabilir. Kodlama modülü, parmak izi iskeletini çıkarır ve soluk veya deforme olmuş parçaları geri yükler, aksi takdirde şüphelilerin izlenmesi için kullanılabilecek önemli ve değerli zamana mal olabilecek tam manuel kodlama ihtiyacını ortadan kaldırır. Otomatik kodlamadan sonra, bir parmak izi uzmanı kodu kontrol eder ve gerektiğinde ayarlamalar yapar. Böylece, olay yeri baskı eşleşmelerinin doğruluğu garanti edilebilir.
APFIS, kolluk kuvvetleri, güvenlik ajansları ve Interpol gibi uluslararası otoriteye sahip ajansların ihtiyaçları arasında işbirliği ihtiyacı ile tasarlanmıştır. APFIS, kolluk kuvvetleri ve küresel terörle mücadele arasındaki uluslararası işbirliğini desteklemek için, dosyaları Papilon biçiminden ANSI / NIST, FBI, Interpol ve işbirlikçi kullanım için evrensel olarak kabul edilen diğer dosya biçimlerine dönüştürebilir.
Vatandaşları kayıt altına alırken, kolluk kuvvetleri ve kamu hizmeti yetkilileri tarafından,
Uluslararası biyometrik veri yönetimi süreçlerinde,
İlgili kamu kurumları tarafından göç yönetiminde,
Kolluk kuvvetleri ve askeri yetkililer tarafından şüphelilerin kaydedilmesi ve tanımlanmasında,
Sağlık bakanlıkları ve diğer yetkili kurumlar tarafından bir hastanın sağlık kayıtlarının derlenmesi ve merkezi bir veritabanında saklanması.
İş yerleri güvenlik uygulamaları
Bina giriş kontrol sistemleri
Personel takip sistemi
Havaalanı gibi sınır kontrolleri
Üniversite uygulamaları
Toplu Taşıma ve ulaşım uygulamaları
Stadyum girişleri
Okul yoklama uygulama